aanbevelingen

Uniek

Soms kom je iets tegen in je leven dat uniek is. Je zou er bijna aan voorbij kunnen lopen. Je zou bijna denken dat het lijkt op al het andere dat je hebt gezien. Maar dan valt je oog erop, trekt de kleur je aandacht, een kleine twinkeling doet je stoppen. Je kijkt, je luistert. En dan ontdek je dat het uniek is. Dat is Droom en Leef, het is uniek!

Uniek omdat het project is ontstaan vanuit een droom die God gaf. Uniek omdat kerkleiders uit verschillende landen vragen: “Kom alsjeblieft ook naar ons!”. Uniek omdat je op veel plaatsen les kunt krijgen; maar onderwijs dat je leven vernieuwt, is veel schaarser. Uniek omdat het culturen overstijgt en een bijna universele levensverandering met zich meebrengt. Uniek omdat de kracht niet in het materiaal zit, maar in het allesomvattende programma als geheel.

Zelfs het woord programma is eigenlijk niet op zijn plaats; het is een ervaring. Alleen als je de ervaring meemaakt, zal het vrucht dragen in je leven. Droom en Leef vraagt je om niet als toeschouwer aan de zijlijn te staan. Het programma en de leiders helpen je om je hart te openen en met God te wandelen.

Dat maakt Droom en Leef tot een uitdaging. Je leven wordt weerspiegeld in het leven van Jozef. In de spiegel van je eigen leven kijken kan confronterend zijn. Maar als de spiegel die je wordt voorgehouden de spiegel van God is, zal je zien dat er in het middelpunt van deze confrontatie een oneindig liefhebbende Vader is. De Vader die je trauma, pijn, angst en verdriet kent, ja, je hele levensloop. En je kunt al je bagage meenemen naar het kruis van Jezus Christus. Bij Hem is genezing, herstel en bevrijding.
Dat is Droom en Leef: geen theorie, maar praktijk. Ontzettend nodig in onze gebroken wereld!

Van harte aanbevolen.

Pim van Arnhem
directeur People International Nederland

Droom en leef – de cursus

Onze kerk fungeerde als pilot voor het cursusformaat van Droom en Leef. Zo’n cursus past heel goed in een plaatselijke gemeente. Reflecteren, aangesproken worden, maar ook God ontmoeten op die plekken in je leven waar je zelf nauwelijks naar toe durft. Die schaduwplekken in je leven verdwijnen niet vanzelf, dat kan alleen als het licht van God op die diep verborgen plekken van ons bestaan schijnt. Ik beveel de cursus van harte aan bij elke kerk die bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor haar leden.

Jan Wolsheimer,

Programma’s veranderen geen levens – God doet dat.

Na een aantal jaren met dit pastorale bemoedigingsprogramma gewerkt te hebben, kan ik zeggen dat God het op een speciale manier gebruikt. Mensen verlaten de conferentie altijd lichter dan ze kwamen; een resterende stapel as vertelt het verhaal van de pijn en het verdriet dat werd opgeschreven, naar het kruis gebracht en uiteindelijk werd verbrand. Het programma is eenvoudig, maar niet simplistisch. Pastoraal, maar niet soft. Intensief, maar niet saai. De duidelijke Bijbelse verhaallijn van Jozef biedt herkenning en begeleiding. Het programma is een fijne balans tussen onderwijs, getuigenis, drama, conversatie en creativiteit – allemaal gericht op het helpen van de deelnemer bij het verwerken van wonden uit het verleden, het bij Jezus brengen van al die dingen en het nemen van stappen in vrijheid in Hem.

Van harte aanbevolen!
Teamlid

Persoonlijk beschrijf ik de cursus als: 

‘Gods Woord van waarheid ervaren door de Heilige Geest, geestelijk herstel en genezing vinden door diepgaande studie van het Bijbelse verhaal van Jozef en zijn familie, toegepast op ons eigen leven. Persoonlijke levensverhalen worden onderzocht in het licht van de Schrift. De Bijbel komt tot leven door middel van bijbelverhalen, drama, discussie, muziek, creativiteit, dans, samen eten, gemeenschapstijd, persoonlijk gebed, gebed met anderen en rust / meditatie.’

Zendeling

Deze conferentie is precies wat mijn
mensen nodig hebben.

Ik wil geestelijk gezonde broeders en zusters zien, geen mensen die kreupel en emotioneel gebroken rondlopen door hun verleden. Met wie van de deelnemers ik ook sprak ik hoorde alleen maar prachtige dingen over hoe God onze tijd samen gebruikte om harten te openen en genezing te brengen voor pijn die verborgen was en hun groei in Christus blokkeerde. Deze conferentie was een mijlpaal in het geestelijke leven van deze mannen en vrouwen en ze kunnen niet stoppen met praten over hoe God het heeft gebruikt voor Zijn glorie.

Pastor K.
in Centraal-Azië

We woonden de Jozefconferentie bij… 

met een groep van 12 Iraniërs. De geestelijke diepgang van het programma is opmerkelijk. De conferentie helpt de deelnemers na te denken over hun eigen leven en ziel en stimuleert om levensbepalende gebeurtenissen met God te bespreken en, indien nodig, aan Hem te geven.
De vele creatieve presentaties en methodes helpen om alle verschillende levenslessen te verwerken.
Uit de reacties van onze deelnemers bleek dat de cursus ze goed heeft gedaan. Ze raakten geïnspireerd om hun leven op te ruimen. We bevelen de Droom en Leef conferentie van harte aan!

Henno Smit,
pastor in Amsterdam, Nederland