Nieuwsbrief September 2021

Nieuwsbrief September 2021

Groot is de HEER, hem komt alle lof toe, zijn grootheid is niet te doorgronden. Psalm 145:3

De zomervakanties zijn weer voorbij en we zijn al weer volop aan de slag. Toch wil ik eerst even terugkijken op het eerste halfjaar, want wat is er veel gebeurd.

Intussen is de website bijna klaar en hebben we een eigen bankrekening en ANBI-status. Geweldig, God is zo goed!

Ook hoorden we van verschillende kanten hoe blij mensen zijn met de online lessen. Een teamlid schreef:

“We zien dat de vrouwen die meedoen hun hart openen naar elkaar en dat is heel bijzonder om te zien. Ook krijgen we van mensen buiten het programma te horen dat deelnemers vertellen dat ze het ervaren als een bijzonder programma.

Een van de deelnemers vertelde dat, zodra zij in de online meeting komt, haar hart open breekt. Ze wordt er emotioneel van en ze voelt dat dit een plek is waar ze aan Gods voeten mag zitten.

Alle eer aan God, we zijn hier heel dankbaar voor!

Even een persoonlijke stukje

Wat heeft God toch veel gedaan de laatste jaren! Als ik terugkijk dan is het bijna ongelooflijk. Twee jaar geleden kregen we een profetie dat ging over het overdragen van dit werk. God zei toen heel duidelijk dat het nog niet de tijd was. Hij zei ook dat er iets heel nieuws ging komen en achteraf gezien was dit het video project. Ook werden er vele boeken vertaald volgens diezelfde profetie. Op dat moment had ik geen idee wat er bedoeld werd. Het is maar goed dat ik het heb opgenomen en terug kan luisteren. Op dit moment kijk ik met grote dankbaarheid terug naar de energie die God mij steeds weer geeft om door te gaan. Ook de durf om totaal nieuwe dingen aan te pakken en er voor te gaan, want diep van binnen ben ik best wel onzeker. Voor de zomer was ik wel erg moe en had echt tijd nodig om even  totaal iets anders te doen. We hebben lekker veel gezeild en ons hoofd leeg gemaakt. Dat was goed en afgelopen zondag liet God me zien dat Hij de wind in onze zeilen is en dat het soms stormachtig is, maar dat er ook tijd mag zijn om te dobberen. Hij is de wind in onze zeilen. Hij bepaalt waar we heen gaan. Dus alles op Zijn tijd. Ook liet Hij mij het spoor achter de boot zien. Kijk, daar waar Ik je breng daar verandert het water. Het water geeft golven en er zit altijd beweging in. Dit was voor mij een beeld dat ik nodig had. Ontspanning, even niet rennen maar dobberen. Ik denk dat ik er wel weer tegen aan kan. In de profetie wordt namelijk ook gezegd dat ik nog niet klaar ben.

Dubben….wat is dat?

De video’s zijn klaar en de ondertiteling staat er onder, maar nu komt er weer een nieuwe fase: DUBBEN.

De lokale kerk in Centraal Azie (CA) is enthousiast over het (online) Droom en Leef programma. Maar veel mensen in CA zijn auditief ingesteld en ze horen liever hun eigen taal, dan dat ze die als ondertiteling moeten lezen. Daarom is het nodig dat we de video’s laten inspreken om het online programma echt waardevol te maken voor de christenen daar. Dit inspreken wordt “dubben” genoemd.

De ‘gedubte’ video’s geven veel nieuwe mogelijkheden om het programma aan te bieden aan de lokale kerk.

 

Tijd voor een feestje

10 Jaar geleden werd de eerste Jozef conferentie gegeven en op 29 januari 2022 willen we graag met jullie terugkijken en God danken voor alles wat Hij de afgelopen 10 jaar heeft gedaan. Er zijn zoveel mensen mee geweest om deze conferenties te geven, maar nog veel meer  mensen zijn er doorheen gegaan en hebben hun vrijheid in Christus gevonden. Tijd om elkaar weer te ontmoeten nu het weer kan en terug te kijken, maar zeker ook vooruit. Noteer alvast de datum, later meer.

We zijn de afgelopen maanden al aan de slag gegaan met het onderzoeken van deze mogelijkheid en hebben hier en daar offertes opgevraagd om te kijken wat de kosten hiervan zijn. Daar schrokken we wel van maar tot onze vreugde hebben we nu mensen bereid gevonden om dit voor ons te gaan doen voor een redelijke prijs. Ook kunnen we al melden dat een taal volgende maand al van start kan gaan omdat dit bedrag al binnen is. De tweede taal (Perzisch) zouden we ook graag zsm willen doen omdat deze taalgroep echt zit te wachten om er mee aan de slag te kunnen gaan. Om dit te realiseren hebben we nog eens 6500 euro nodig. Willen jullie meebidden? En als God het op je hart legt om hiervoor te geven.

Een paar reacties van de online zegeningen

“Ik heb veel meer inzicht gekregen in het gezin waar ik uitkom.“

“Toen ik biddend door mijn levenslijn ging, kwam één herinnering uit mijn tienertijd heel sterk naar boven. Jezus liet me zien dat Hij toen bij me was. Ik ben zo getroost door Zijn woorden vanavond.“

 “Ik realiseer me nu hoe normaal het is in mijn cultuur om boos te zijn op God vanwege lijden dat je overkomt.. dat wil ik niet meer!“

 “Ik heb me dit jaar zo gevangen gevoeld in de omstandigheden. De avond

Wat staat er dit najaar op het programma?

Het plan was dat we in oktober naar Roemenië zouden gaan, maar met de Corona blijkt het nog niet verstandig te zijn. Nu is dit plan naar het voorjaar van 2022 verschoven.

Wel zijn we nog steeds bezig met het krijgen van visa voor een groep mannen en vrouwen uit Nigeria. Jammer genoeg is een aantal visa’s geweigerd maar we hopen dat er toch enkele mannen en vrouwen kunnen komen om eerst door de conferentie te gaan en de week er na getraind te kunnen worden. Het is een groot verlangen van dit team om in hun eigen land met de video’s aan de slag te gaan. Willen jullie mee bidden, dat de visa aanvragen goedgekeurd worden zodat ze kunnen komen.

Tineke